YANDEX-NEWS-RSS

Schengen Vizesi İçin İstenen Gerekli Belgeler

Ana Sayfa » Sağlık Yaşam » Schengen Vizesi İçin İstenen Gerekli Belgeler
Paylaş
Tarih : 13 Mayıs 2011 - 4:21

Schengen Vizesi almak
için detaylara göz atabilirsiniz;

Schengen vizesi
ülkeleri:

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda,
İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Yunanistan, Çek
Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya,
Slovenya.

  • Schengen vizesi, asıl gidilmek istenen ülkenin temsilciliğinden istenir.
    Birden fazla ülkeye gidilecek olması durumunda vize, ilk giriş yapılacak ülkeden
    istenmelidir.
  • Schengen vizesi Schengen ülkelerinde her altı ay için bir çıkışta toplam 90
    gün dolaşma hakkı verir.
  • İlk defa Schengen vizesi alacak kişiler, başvurularını mutlaka şahsen
    yapmalıdır.
  • Vize sahibi, ilk girişini takip eden 8 gün içerisinde, oturma izni almak
    için yetkili Emniyet Müdürlüğüne başvurmakla yükümlüdür.
  • Vize sahibinin, ilk girişinden sonra diğer Schengen ülkelerine geçiş yapacak
    olması durumunda, 3 gün içerisinde oturma izni almak üzere yetkili Emniyet
    Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
  • Schengen ülkelerinin birinden verilmiş olan oturma izni, söz konusu belgenin
    geçerlilik süresi boyunca, ilgili ülkeye vizesiz giriş ve çıkış hakkı tanır.
  • Vizenin verilmesi için gereken belgeler, Schengen alanına giriş yapıldığı
    ülkenin sınır makamları tarafından tekrar incelemeye tabi tutulabilir.
  • Schengen ülkeleri ortak SIS veya Schengen Information System adı verilen bir
    veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi
    gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır.

İŞ VEREN İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda gidiş sebebini
    ve tarihleri yazılmalı )
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi orjinali (son 3 aylık)
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Sicil gazetesi fotokopisi
  • Maddi durumu gösteren belgeler(şirket veya şahsi – banka hesapları,tapu,kira
    kontratları,kredi kartları fotokopileri)
  • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat
    etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu
  • Seyahat sigortası
  • Davetiye ( ticari ise )

ÜCRETLİLER (Sözleşmeli personel, memur , işçi vs.) İÇİN GEREKLİ
EVRAKLAR

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda gidiş sebebini
    ve tarihleri yazılmalı)
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(son 3 ay )
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi fotokopisi
  • 4 aylık SSK pirim ödendisi
  • Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
  • Maddi durumu gösteren belgeler(şirket veya şahsi – banka hesapları,tapu,kira
    kontratları,kredi kartları fotokopileri)
  • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat
    etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sigortası
  • Uçak rezervasyonu
  • Davetiye ( ticari ise )

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Okuldan öğrenci belgesi
  • Öğrenci ailesinin iş durumunu ve gelirini gösteren belge
  • Öğrenci ailesinden muvaffakatname (Eğer ailesinden bağımsız tura katılıyorsa
    ve 18 yaşından küçükse)
  • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi
  • Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi
  • Emeklilik maaşının alındığı banka hesap cüzdanının fotokopisi
  • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi
    kartları fotokopileri)
  • 2 adet resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat
    etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu

NOTLAR

  • Almanya, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya konsoloslukları biometrik
    özellikte, diğer konsolosluklar arka fonu beyaz resim istemektedirler.
    (İstanbul’da Yalçınlar Fotoğrafçılık )
  • Almanya konsolosluğu için istenilen dilekçe formatına uygun olarak yazılması
    gerekir.
  • Daha önce Schengen vizesi olmayanların ilk vizeyi şahsen başvuru yapması
    lazım. ( şahsi başvurularda da gerekli bilgileri bizden alabilirsiniz )
  • Almanya ve hollanda için son 2 yıl içerisinde 2 tane kısa süreli schengen
    vizesi yok ise şahsen başvuru yapılması gerekir.
  • İtalya konsolosluğu banka cüzdanı ve faaliyet belgesinin orjinalini ve
    konfirmeli otel rezervasyonu istemektedir. Davet eden firmanın ticaret odası
    kaydı ve davet mektubunu imzalayan yetkiliye ait üzerinde imzası bulunan kimlik
    fotokopisi istemektedir.
  • Yunanistan Konsolosluğu elle doldurulmuş seyahat poliçelerini kabul
    etmemektedir ve poliçenin süresi 1 aylık olmalıdır.
  • Çek Cumhuriyeti bankanın kaşe ve imzası olan cüzdan fotokopisi ve kredi
    kartı extresi istemektedir. Resimlerin arka fonu beyaz olmalıdır.

SPONSOR REKLAMLAR

BENZER HABERLER

movie_film_camera
Bedava film izle

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sevgilinizle güzel bir dönem filmi izlemek için internet size yeter! İnternetin bir faydası

tir-ile-minibusun-feci-kazas.jpg
TIR ile minibüsün feci kazası!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ‘da yer alan habere göre, kaza, Gaziantep – Şanlıurfa karayolu Hayrat Jandarma

tekerlei-patlad-takla-att.jpg
Tekerleği patladı, takla attı!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ‘da yer alan habere göre yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından

Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz